COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 8.12.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 659 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 228 лица, од којих су 42 млађе, 129 средње и 57 старије животне доби. Ради се о 102 лица мушког и 126 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, педесет шесторо лица је из Бањалуке, тридесет петоро из Бијељине, деветнаесторо из Прњавора, петнаесторо из Добоја, једанаесторо из Мркоњић Града, десеторо из Козарске Дубице, по осморо из Лакташа и Челинца, по седморо из Градишке и Српца, шесторо из Угљевика, петоро из Фоче, четворо из Дервенте, по троје из Вишеграда, Зворника, Кнежева, Котор Вароши, Крупе на Уни, Приједора и Теслића, по двоје из Милића, Невесиња, Новог Града, Петрова и Шипова, те по једно из Братунца, Модриче, Новог Горажда, Петровца, Шамца и Шековића

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 15 смртних случајева. Ради се о 11 мушкараца и 4 жене, средње и старије животне доби, од којих је троје из Добоја, двоје из Приједора, те по једно из Бањa Луке, Брода, Чајнича, Челинца, Козарске Дубице, Мркоњић Града, Петрова, Рибника, Шамца, Теслића и Угљевика.  

До сада је у Републици Српској потврђено 91111 случајева вируса корона, а преминуло је 5301 лице, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 363273 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 527, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 201, а у осталим болницама 326. На респиратору је 45 лица, 25 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 20 у осталим болницама.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.