COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 30.11.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 663 лабораторијска узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 223 лица, од којих је 39 млађе, 122 средње и 62 старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, седамдесет деветоро лица је из Бања Луке, тридесеторо из Бијељине, двадесет шесторо из Требиња, двадесет четворо из Козарске Дубице, петнаесторо из Добоја, по петоро из Прњавора и Фоче, по четворо из Дервенте и Шамца, по троје из Билеће, Лакташа и Љубиња, по двоје из Вишеграда, Зворника, Приједора, Станара и Угљевика, те по једно из Брода, Власенице, Доњег Жабара, Кнежева, Котор Вароши, Модриче, Мркоњић Града, Рибника, Рудог, Сребренице, Теслића и Шипова.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 18 смртних случајева. Ради се о 4 мушкараца и 14 жена, средње и старије животне доби од којих је по двоје из Добоја, Лакташа и Теслића, те по једно из Бања Луке, Бијељине, Братунца, Брода, Челинца, Градишке, Мркоњић Града, Приједора, Шековића, Сокоца, Требиња и Зворника.

До сада je у Републици Српској потврђенo 89798 случајева вируса корона, а преминулo je 5170 лицa, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 359193 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 592, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 250, а у осталим болницама 346. На респиратору је 65 особа, 31 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 34 у осталим болницама.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.