COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 20.11.2021. у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 877 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 295 лица , од којих је 54 млађе, 162 средње и 79 старије животне доби. Ради се о 137 лица мушког и 158 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, шездесет шесторо лица је из Бања Луке, двадесет петоро из Требиња, двадесет троје из Бијељине, по двадесеторо из Лакташа, Пала и Приједора, деветнаесторо из Градишке, тринаесторо из Источног Новог Сарајева, једанаесторо из Козарске Дубице, по деветоро из Новог Града и Рибника, седморо из Билеће, по шесторо из Модриче и Прњавора, по четворо из Дервенте, Добоја и Шипова, по троје из Српца, Фоче и Шековића, по двоје из Власенице, Зворника, Мркоњић Града и Челинца, те по једно из Берковића, Источног Старог Града, Калиновика, Котор Вароши, Љубиња, Рогатице, Сокоца, Теслића, Угљевика и Шамца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 12 смртних случајева. Ради се о седам мушкараца и пет жена, средње и старије животне доби, од којих је троје из Бања Луке, двоје из Приједора, те по једно из Дервенте, Добоја, Новог Града, Рогатице, Сокоца, Сребренице и Власенице.

До сада је у Републици Српској потврђено 88276 случајева вируса корона, а преминуло је 5039 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 354623 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 623, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 266, а у осталим болницама 357. На респиратору је 65 лицa (39 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 26 у осталим болницама).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.