COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 6.11.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 977 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 403 лица, од којих је 89 млађе, 193 средње и 121 старије животне доби. Ради се о 189 лица мушког и 214 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, деведесет шесторо лица је из Бања Луке, четрдесет шесторо из Требиња, тридесет петоро из Бијељине, двадесет деветоро из Градишке, двадесет четворо из Козарске Дубице, седамнаесторо из Лакташа, шеснаесторо из Приједора, по тринаесторо из Дервенте и Добоја, једанаесторо из Челинца, деветоро из Невесиња, по осморо из Вишеграда и Рибника, по седморо из Зворника, Пала, Прњавора и Сокоца, по петоро из Брода, Модриче, Мркоњић Града, Српца и Угљевика, по четворо из Новог Града и Шамца, по троје из Петрова и Фоче, по двоје из Котор Вароши и Лопара, те по једно из Источног Дрвара, Кнежева, Крупе на Уни, Милића, Сребренице, Теслића и Шековића.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo је 12 смртних случајева. Ради се о четири мушкараца и осам жена, средње и старије животне доби, од којих је по двоје из Бања Луке, Градишке и Бијељине, те по једно из Берковића, Козарске Дубице, Модриче, Петрова, Шипова и Прњавора.

До сада је у Републици Српској потврђено 84905 случајева вируса корона, а преминуло је 4832 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

Републици Српској, тестиранo je 345577 лицa.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 677, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 231, а у осталим болницама 446. На респиратору je 51 лице (34 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 17 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 6735 лицa.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.