Поплаве након обилних падавина

Након обилних падавина, које су протекле ноћи и током поднева погодиле Сарајевско-романијску регију, у Трнову, Источној Илиџи и Палама проглашена је ванредна ситуација.

Нарочито је критична ситуација на ријеци Жељезници, а на основу најновијих резултата прогнозних модела, због обилних падавина на подручју Републике Српске у наредних 48 часова и даље постоји опасност појаве бујичних поплава, посебно у горњем и средњем дијелу слива ријеке Дрине, како је данас саопштено из Вода Српске.

У Источној Илиџи најугроженија су насеља Доњи Которац, Касиндо и Младичко поље, а у насељу Кула поплављене су саобраћајнице и домаћинства. У општини Трново поплављена су домаћинства и саобраћајнице. На подручју општине Пале у појединим дијеловима више насеља ријеке су се излиле, па бујице угрожавају имовину грађана и привредних субјеката.

На терену су ангажовани припадници и механизација Републичке управе цивилне заштите, ватрогасних јединица, општинских служби ЦЗ, Министарства унутрашњих послова Републике Српске, удружења грађана и многобројно становништво.