Одржан састанак у Републичкој управи цивилне заштите Републике Српске поводом ситуације изазване бујичним поплавама на подручју Сарајевско-романијске регије

Вршилац дужности директора Републичке управе цивилне заштите Милан Новитовић истакао је да је сачињен детаљан план о заједничком дјеловању на подручјима захваћеним данашњим поплавама и поручио грађанима да и у оваквим ситуацијама, не само локалне заједнице него и Влада Републике Српске и све институциије стоје уз њих. “Свим грађанима који су погођени овим поплавама омогућићемо да што брже из објеката избаце воду, исуше их и попишу, те да се види колика је штета”, рекао је он новинарима након састанка са градоначелником Источног Сарајева и начелницима општина у саставу Града.

Он је додао да су заједнички успјели да се орагнизују, да се смањи штета и да се санира оно што је могло да се уради у 24 часа. Новитовић је додао да је потребно одредити које су саобраћајнице, школе и други објекти гдје се мора интревентно дјеловати.

Према његовим ријечима, охрабрују позиви начелника и градоначелника других локалних заједница које нису изложене ризику поплаве и немају овакву непогоду на својој територији, а спремни су да пруже помоћ поплављеном становништву у овим општинама.

Градоначелник Источног Сарајева, Љубиша Ћосић, изразио је задовољство системом координације међу општинама која се манифестује кроз сарадњу са Републичком управом цивилне заштите.