COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 22.10.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 895 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 354 лица, од којих је 79 млађе, 197 средње и 78 старије животне доби. Ради се о 163 лица мушког и 191 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, шездесет петоро лица је из Бања Луке, педесет шесторо из Требиња, четрдесет двоје из Бијељине, по осамнаесторо из Братунца и Вишеграда, седамнаесторо из Приједора, шеснаесторо из Прњавора, четрнаесторо из Добоја, дванаесторо из Зворника,  по десеторо из Козарске Дубице и Фоче, по осморо из Билеће и Лакташа, петоро из Угљевика, по четворо из Мркоњић Града и Чајнича, по троје из Берковића, Брода, Кнежева, Модриче и Теслића, по двоје из Власенице, Вукосавља, Источног Новог Сарајева, Котор Вароши, Лопара, Милића, Петрова, Рибника, Рогатице, Челинца, Шамца и Шековића, те по једно из Дервенте, Источне Илиџе, Језера, Невесиња, Новог Горажда, Петровца, Рудог и Шипова.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен je 21 смртни случај. Ради се о 8 мушкараца и 13 жена, средње и старије животне доби, од којих је по четворо из Бања Луке и Добоја, троје из Приједора, по двоје из Фоче и Бијељине, те по једно из Вишеграда, Зворника, Дервенте, Костајнице, Рибника и Лакташа.

До сада су у Републици Српској потврђена 80764 случаја вируса корона, а преминулo је 4640 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 335222 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 558, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 187, а у осталим болницама 371. На респиратору је 57 лицa (26 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 31 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 6124 лица.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.