COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској, 29.7.2021. у 9 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св.апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 242 лабораторијска узорка, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код десет особа.

Ради се четири мушке и шест женских особа, од којих су четири млађе, пет особа средње и једна особа старије животне доби.


Према мјесту пребивалишта, по двије особе су из Бијељине и Требиња и по једна особа је из Бањалуке, Добоја, Источног Новог Сарајева, Приједора, Српца и Челинца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске није пријављен ни један смртни случај.

До сада су у Републици Српској потврђена 64.442 случаја вируса корона, а преминуло је укупно 3.808 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило 56.008 особа, а тестиране су укупно 289.892 особе.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 36, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 17, а у осталим болницама 19. На респиратору су двије особе (2 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно су 82 особе, а надзор је завршен код 193.665 особа.

Детаљније прочитајте овдје.