COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској, 27.7.2021. у 9 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 205 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код четири особе.

Ради се о женским особама од којих су три средње и једна старије животне доби.


Према мјесту пребивалишта, три особе су из Бијељине и једна из Сокоца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су два смртна случаја. Ради се о једној мушкој и једној женској особи старије животне доби из Приједора и Теслића.

До сада je у Републици Српској потврђено 64.418 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 3.808 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило 55.990 особа, а тестиране су укупно 289.432 особе.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 29, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 17, а у осталим болницама 12. На респиратору су 3 особе (2 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 1 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 49 особа, а надзор је завршен код 193.695 особа.

Напомена: На дан 26.7.2021. године, накнадно је пријављено седам смртних случајева који су се десили у претходном периоду (сва лица су са пребивалиштем у Фочи).

Детаљније прочитајте овдје.