COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској, 9.7.2021. у 9 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 158 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код четири особе.

Ради се о три мушкарца и једној жени, млађе и средње животне доби, из Лакташа, Мркоњић Града, Пала и Прњавора.У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске је пријављен je један смртни случај. Ради се о женској особи старије животне доби из Челинца.

До сада je у Републици Српској потврђенo 64.365 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 3.787 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравилo 52.191 особa, а тестирано је укупно 286.389 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 47, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 19, а у осталим болницама 28. На респиратору су 3 особе (2 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 1 у осталим болницама).
 У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 60 особа, а надзор је завршен код 193.593 особе.


Детаљније прочитајте овдје.