COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 23.9.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 629 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 73 лица, од којих је 14 млађе, 46 средње и 13 старије животне доби. Ради се о 34 лица мушког и 39 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, тридесет троје лица је из Бањалуке, седморо из Бијељине, шесторо из Добоја, по троје из Станара, Теслића и Челинца, по двоје из Дервенте, Мркоњић Града, Требиња, Зворника и Чајнича, те по једно из Љубиња, Невесиња, Осмака, Приједора, Прњавора, Новог Горажда, Рогатице и Угљевика.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај, код којег је потврђено присуство вируса корона. Ради се о жени средње животне доби из Пала.

До сада је у Републици Српској потврђено 8895 случајева вируса корона, а преминуло је 293 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 5833 лица, а тестирано је 76197.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 171, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 56, а у oпштим болницама 115.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3497 лица, а надзор је завршен код 58422.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/