COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету, 17.9.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 640 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 97 лицa, од којих је 23 млађе, 57 средње и 17 старије животне доби. Ради се о 48 лица мушког и 49 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, двадесет седморо лица је из Бањалуке, десеторо из Мркоњић Града, седморо из Прњавора, шесторо из Градишке, петоро из Лакташа, по четворо из Бијељине, Добоја, Источне Илиџе и Челинца, по троје из Приједора и Сокоца, по двоје из Билеће, Козарске Дубице, Теслића и Фоче, те по једно из Брода, Зворника, Кнежева, Лопара, Модриче, Оштре Луке, Рудог, Српца, Станара, Требиња, Шамца и Шипова.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су три смртна случаја, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о мушкарцима средње и старије животне доби из Добоја и Градишке.

До сада је у Републици Српској потврђено 8511 случајева вируса корона, а преминуло је 284 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 5431 лице, а тестирано је 72994.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 184, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 63, а у oпштим болницама 121.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3398 лица, а надзор је завршен код 55136.

Опширније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/