COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 16.9.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске,  Универзитетској болници у Фочи и болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 579 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 74 лица, од којих је 17 млађе, 46 средње и 11 старије животне доби. Ради се о 42 лица мушког и 32 женског пола.



Према мјесту пребивалишта, тридесет шесторо лица је из Бањалуке, осморо из Добоја, шесторо из Теслића, четворо из Фоче, по троје из Кнежева, Требиња и Челинца, двоје из Бијељине, те по једно из Власенице, Гацка, Зворника, Котор Вароши, Љубиња, Модриче, Станара, Шековића и Лопара.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су два смртна случаја, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о мушкарцу старије животне доби из Зворника и мушкарцу старије животне доби из Кнежева.

До сада је у Републици Српској потврђено 8414 случајева вируса корона, а преминуло је 281 лице, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 5375 лица, а тестирано је 72378.
Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 184, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 61, а у oпштим болницама 123.
У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3298 лица, а надзор је завршен код 54977.

Детаљније погледајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/