COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 18.8.2020. године у 9.00 часова


Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Болници Св. Врачеви у Бијељини и Универзитетској болници у Фочи извршено је тестирање 422 лабораторијска узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 71 лица, од којих је 13 млађе, 44 средње и 14 старије животне доби. Ради се о 40 лица мушког и 31 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, десеторо лица је из Бањалуке, деветоро из Бијељине, по седморо из Зворника и Српца, шесторо из Градишке, по четворо из Котор Вароши, Лакташа и Приједора, по троје из Власенице и Угљевика, по двоје из Милића, Прњавора и Фоче, те по једно из Братунца, Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Кнежева, Мркоњић Града, Новог Горажда, Рогатице и Челинца.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај, код којег је потврђено присуство вируса корона. Ради се о мушкарцу старије животне доби из Добоја.

До сада је у Републици Српској потврђено 6257 случајева вируса корона, а преминуло је 213 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 3730 лицa, а тестирано је 58221.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 258, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 61, а у oпштим болницама 197.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 3621 лице, а надзор је завршен код 50037.

Детаљније погледајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/