COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 17.8.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске и Болници Св. Врачеви у Бијељини извршено је тестирање 563 лабораторијска узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 44 лица, од којих је осморо млађе, тридесет троје средње и троје старије животне доби. Ради се о 26 лица мушког и 18 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, десеторо лица је из Добоја, по петоро из Прњавора и Градишке, по троје из Бањалуке, Бијељине, Источне Илиџе, Пала и Теслића, двоје из Шамца, те по једно из Зворника, Кнежева, Козарске Дубице, Котор Вароши, Лакташа, Модриче и Сокоца.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај, код којег је потврђено присуство вируса корона. Ради се о мушкарцу старије животне доби из Власенице.

До сада је у Републици Српској потврђено 6186* случајева вируса корона, а преминуло је 212 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 3661 лице, а тестирано је 57807.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Срској је 270, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 60, а у oпштим болницама 210.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 3665 лицa, а надзор је завршен код 46748.

*У извјештају од 16. 8.2020. године уврштено је и једно лице, држављанин Црне Горе, које је тестирано у Републици Српској. Пријављено лице је уклоњено са листе позитивних случајева и извршена је корекција свих података.

Детаљније погледајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/