COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 7.8.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Болници Св. Врачеви у Бијељини и Универзитетској болници Фоча извршено је тестирање 292 лабораторијска узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 84 лицa.

Према мјесту пребивалишта, шеснаесторо лица је из Пала, петнаесторо из Бања Луке, осморо из Бијељине, деветоро из Требиња, шесторо из Рибника, четворо из Козарске Дубице, по троје из Братунца, Градишке, Приједора и Сокоца, по двоје из Љубиња, Фоче и Сребренице, те по једно из Зворника, Источног Новог Сарајева, Лакташа, Мркоњић Града, Угљевика, Челинца, Шековића и Шипова.


У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су четири смртна случаја код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о двије жене старије животне доби из Сокоца и Модриче и два мушкарца средње животне доби из Брода и Зворника.

До сада је у Републици Српској потврђено 5429 случајева вируса корона, а преминуло је 191 лице, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило укупно 3009 лицa, а тестирано је 53526.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 257, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 69, а у oпштим болницама  188.  

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 3755 лицa, а надзор је завршен код 45771.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/