COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 12.10.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у Болници “Св. Врачеви” у Бијељини извршено је тестирање 539 лабораторијских узорaка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 102 лица, од којих је 16 млађе, 70 средње и 16 старије животне доби. Ради се о 55 лица мушког и 47 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, деветнаесторо лица je из Бања Луке, шеснаесторо из Пала, дванаесторо из Зворника, деветоро из Приједора, шесторо из Новог Града, петоро из Козарске Дубице и Теслића, четворо из Сокоца, по троје из Лакташа, Мркоњић Града и Угљевика, по двоје из Источне Илиџе, Кнежева, Модриче, Прњавора и Шипова, те по једно из Бијељине, Вукосавља, Дервенте, Крупе на Уни, Милића, Челинца и Шамца.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенa су два смртна случаја, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о мушкарцима старије животне доби из Бања Луке.

До сада су у Републици Српској потврђена 10484 случаја вируса корона, а преминуло је 324 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 7037 лица, а тестирано је 85938.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 212, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 64, а у oпштим болницама  148.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3545 лица, а надзор је завршен код 63413.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/