COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 15.9.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 436 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 57 лица, од којих је 8 млађе, 33 средње и 16 старије животне доби. Ради се о 24 лица мушког и 33 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, петнаесторо лица је из Бањалуке, по петоро из Градишке и Лакташа, по четворо из Зворника и Бијељине, по троје из Добоја, Приједора и Фоче, по двоје из Мркоњић Града, Пала и Сребренице, те по једно из Вишеграда, Котор Вароши, Лопара, Милића, Петровца, Прњавора, Теслића, Угљевика и Челинца.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су два смртна случаја, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о жени и мушкарцу старије животне доби из Добоја и Пала.

До сада је у Републици Српској потврђено 8340 случајева вируса корона, а преминуло је 279 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 5337 лица, а тестирано је 71819.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 207, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 63, а у oпштим болницама 144.

 У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3160 лица, а надзор је завршен код 54789.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/