Опрема за службе цивилне заштите Билеће и Невесиња

Вршилац дужности директора Републичке управе цивилне заштите Републике Српске, Милан Новитовић, је данас у Сарајеву, у згради Уједињених нација, присуствовао церемонији примопредаје  ватрогасне опреме у склопу пројекта “Управљање ризицима од пожара” за двије локалне заједнице из Републике Српске (Невесиње и Билећа) и двије из Федерације БиХ (Коњиц и Јабланица). Пројекат имплементира УНДП и Републичка управа цивилне заштите Републике Српске уз подршку Чешке Републике.

Ради се о веома вриједној и корисној личној ватрогасној опреми и дроновима у вриједности од око 30.000 конвертибилних марака по локалној заједници. Опрема је намијењена службама цивилне заштите ових јединица локалне самоуправе а циљ је њихово опремање како би, након завршене обуке у склопу пројекта, биле у могућности пружити адекватну помоћ ватрогасним јединицама у акцијама гашења пожара.

Присутне је поздравила Њена екселенција, амбасадорица Чешке Републике у БиХ, госпођа Ивана Хлавсова, резидентна представница Развојног програма Уједињених нација у БиХ, госпођа Сезин Синаноглу и начелници локалних заједница корисница пројекта.