COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 25.6.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Болници Св. Врачеви у Бијељини и Универзитетској болници у Фочи извршено је тестирање 375 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 62 лица, од којих је 16 млађе, 38 средње и 8 старије животне доби. Ради се о 31 лицу мушког и 31 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, седамнаесторо лица је из Бањалуке, по шесторо из Приједора и Зворника, петоро из Српца, четворо из Теслића, по троје из Козарске Дубице, Котор Вароши и Мркоњић Града, по двоје из Добоја, Модриче, Лакташа, те по једно из Љубиња, Фоче, Милића, Власенице, Језера, Угљевика, Прњавора, Требиња и Кнежева.

До сада је у Републици Српској потврђено 2037 случајева вируса корона, а преминулo је 121 лице са потврђеним тестом на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 1294 лица. На “SARS-CoV-2” тестирано је 35326 лицa.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 117, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 44, а у општим болницама 73.

Број лица код којих је тест “SARS-CoV-2” позитиван са благом клиничком сликом или без симптома у објектима за изолацију је 174.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 1773 лицa, а надзор је завршен код 36464. 

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/