COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 24.6.2020. godine u 9.00 časova


Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 311 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 26 lica, od kojih je sedmoro mlađe, šesnaestoro srednje i troje starije životne dobi. Radi se o 13 lica muškog i 13 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, sedmoro lica je iz Zvornika, šestoro iz Prijedora, četvoro iz Čelinca, troje iz Doboja, dvoje iz Kotor Varoši, te po jedno iz Teslića, Rogatice, Mrkonjić Grada i Bratunca. U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o muškarcu starije životne dobi sa udruženim oboljenjima iz Doboja. Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 1931 slučaj virusa korona, a preminulo je 121 lice sa pozitivnim testom na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 1269 lica. Na “SARS-CoV-2” testirano je 34556 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 108, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 46, a u opštim bolnicama 62.

Broj lica kod kojih je test “SARS-CoV-2” pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 162.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1714 lica, a nadzor je završen kod 36168. 

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/