COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 21.6.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Болници Св. Врачеви у Бијељини и Универзитетској болници у Фочи извршено је тестирање 278 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 35 лица, од којих је 7 млађе, 23 средње и 5 старије животне доби. Ради се о 15 мушкараца и 20 жена.


Према мјесту пребивалишта, деветоро лица је из Мркоњић Града, петоро из Приједора, четворо из Српца, по троје из Добоја и Градишке, по двоје из Челница, Братунца и Пала, те по једно из Лакташа, Бањалуке, Петрова, Зворника и Рогатице. Највећи број новообољелих су контакти позитивних лица на мјестима локалне трансмисије вируса и породични контакти.

До сада је у Републици Српској потврђено 1845 случајева вируса корона, а преминулo је 119 лица код којих је потврђен тест на вирус корона. У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило укупно 1250 лица. На “SARS-CoV-2” тестирано је укупно 33870 лицa.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 100, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 42, а у општим болницама 58.

Број лица код којих је тест “SARS-CoV-2” позитиван са благом клиничком сликом или без симптома у објектима за изолацију је 131.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 1600 лицa, а надзор је завршен код 36035.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/