Састанак у Београду

Дана 26. 11. 2019. године у  Београду је, у Министарству унутрашњих послова Републике Србије – Сектору за ванредне ситуације, одржан билатерални састанак високих представника Сектора за ванредне ситуације и Републичке управе цивилне заштите Републике Српске .

На састанку је је разговарано о паралелним везама између  Сектора за ванредне ситуације Републике Србије и Републичке управе цивилне заштите Републике Српске, пројектима који су од регионалног значаја, ажурирању Меморандума о сарадњи у области цивилне заштите, као и о специјалистичким обукама представника надлежних субјеката.

Вршилац дужности директора Републичке управе цивилне заштите Републике Српске, господин Милан Новитовић изјавио је да је међусобна сарадња од изузетног значаја за развој система заштите и спасавања од елементарних непогода и других несрећа, као и израду стандардних и оперативних процедура којима ће се омогућити брзо и ефикасно реаговање у случају већих катастрофа.

Заједнички став директора Републичке управе цивилне заштите Републике Српске Милана Новитовића и директора сектора за ванредне ситуације Предрага Марића је да се сарадња у горе наведеним задацима у наредном периоду треба интензивирати.

Након састанка директор Републичке управе цивилне заштите Републике Српске је кренуо за Невесиње које је погодио земљотрес и проузроковао мању материјалну штету на објектима.