ТРАЈЕ УПОЗОРЕЊЕ НА ЛОКАЛНЕ НЕПОГОДЕ

Од понедјељка (24. 6.2024) до четвртка (27. 6.2024) наставиће се нестабилно вријеме у Републици Српској уз честу појаву пљусковите кише са грмљавином, упозоравају из Републичког хидрометеоролошког завода Републике Српске (РХМЗ РС). Прогнозирају се мјестимичне локалне непогоде уз обилније падавине у кратком периоду, појава града и јак вјетар.

Непогоде ће бити јаче у уторак (25. 6.2024) и сриједу (26. 6.2024) у региону од запада (Крајина), сјевера ка сјевероистоку Српске (шира регија око Бањалуке, Добоја и ријеке Саве, Посавина и Семберија). Због обилних падавина у кратком периоду могући су проблеми са оборинским водама и њеним отицањем у урбаним зонама. У Херцеговини мањи број пљускова. На југу Српске локалне непогоде очекују се у четвртак (27. 6.2024).

Републичка управа цивилне заштите Републике Српске (РУЦЗ РС) континуирано прати ситуацију на терену. Са надлежним локалним службама заштите и спасавања смо у непрекидном контакту и приправни за ангажман. Грађанима савјетујемо да и даље, у складу са метеоролошком прогнозом, планирају боравак на отвореном простору и да заштите своју имовину.