УПОЗОРЕЊЕ НА ЛОКАЛНЕ НЕПОГОДЕ!

Републички хидрометеоролошки завод Републике Српске (РХМЗ РС) објавио је упозорење на могућност локалних непогода у Републици Српској. Олујни налети вјетра, грмљавина, јаке падавине и град прогнозирају се данас највише на сјевероистоку и сјеверу Српске. Најизраженије поменуте локалне непогоде очекују се у широј регији Добоја, Посавини и Семберији.

Сутра (23. 6.2024) и даље ће бити нестабилни метеоролошки услови у Републици Српској. На истоку Српске током поподнева могућа је обилна пљусковита киша у кратком периоду па је потребно обратити пажњу на отицање оборинске воде у урбаним срединама. Метеоролози предвиђају појаву града. До вечери сутрашњег дана јаки пљускови ће се проширити ка сјеверу Републике Српске.

Републичка управа цивилне заштите Републике Српске (РУЦЗ РС) у оквиру наших континуираних дежурства и моноторинга прати ситуацију и спремни смо да реагујемо из нашег домена. Скрећемо пажњу грађанима и надлежним службама да своје активности, мјере и радње ускладе са најављеним упозорењем на локалне временске непогоде у Републици Српској.