ХЕЛИКОПТЕР МУП – а СРБИЈЕ У ТРЕБИЊУ

Према договору и закључку са недавног Свесрпског сабора у Београду данас је у Требињу стациониран хеликоптер МУП – а Републике Србије за гашење пожара.

У присуству министара унутрашњих послова Републике Српске Синише Карана, Републике Србије Ивице Дачића, директора Републичке управе цивилне заштите Републике Српске (РУЦЗ РС) Бориса Трнинића, начелника Сектора за ванредне ситуације МУП – а Републике Србије Луке Чаушића, начелника Града Требиња Мирка Ћурића, представника Хеликоптерског сервиса Републике Српске, Хеликоптерске јединице МУП – а Србије, хеликоптер “Бел 212”, са посадама, данас је из Србије слетио у Требиње гдје ће остати до краја љета и сезоне пожара на отвореном простору. Летјелица ће бити значајна помоћ у гашењу пожара на отвореном простору у Херцеговини или било гдје у Републици Српској.

Стационирање хеликоптера МУП – а Републике Србије у Требињу представља дио реализације договора министара унутрашњих послова Србије и Српске и директора РУЦЗ РС на недавно одржаном Свесрпском сабору у Београду.