ВЈЕТАР У СРПСКОЈ НАПРАВИО МАЊУ ШТЕТУ И СЛАБИ…

Републичка управа цивилне заштите Републике Српске (РУЦЗ РС) јуче је објавила и упутила упозорење на могући јак вјетар на махове у цијелој Републици Српској и обилнију кишу на југу и југозападу Српске. Према нашим информацијама са терена вјетар је начинио штету на одређеном броју објеката и оборио поједина стабла. У Братунцу је јак налет вјетра избио прозорски панел на једном образовном објекту. Повријеђена ученица је медицински збринута.

Дошло је до прекида испоруке електричне енергије у појединим дијеловима Српске. Одговарајуће службе надлежних електродистрибуција већ су на терену. Возачима се савјетује опрез због могућих стабала, одрона и воде на коловозу. Надлежне службе и ватрогасне екипе уклањају оборена стабла и дијелове кровних конструкција.

Вјетар слаби, киша наставља да пада. Када се метеоролошки услови смире услиједиће процјена и санирање штете. Ситуација је под контролом, а РУЦЗ РС извршава своје свакодневне задатке у повећаној спремности пред најављене нове јаке налете вјетра и невремена у наредним данима.