ПРЕДСЈЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: ОЗБИЉНО СХВАТИТИ УПОЗОРЕЊЕ НА ОБИЛНЕ ПАДАВИНЕ КОЈЕ ДОЛАЗИ ИЗ РЕПУБЛИЧКЕ УПРАВЕ ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, позвао је све у Српској првенствено општинске али и републичке органе који се баве питањима елементарних непогода да озбиљно схвате упозорење које долази из Републичке управе цивилне заштите, а односи се на обим падавина које се очекују у Српској између 16. и 20. јануара.

Поучени искуством из великих поплава 2014. ова упозорења треба схватити озбиљно на начин да се учини све како обим падавина не би угрозио имовину или људе. Апел се наравно односи и на становништво које би требало да сагледа околности, али и властите могућности како би количине воде које се најављују спремно дочекали – нагласио је предсједник Српске.
Додик је најавио да ће овог викенда представници Владе Републике Српске обићи неуралгичне тачке у Републици Српској када је у питању плављење површина и увјерити се да су институције учиниле све да тај талас у Српској не остави посљедице.
(Текст: РТРС)