ТИМ ЗА СПАСАВАЊЕ НА ВОДИ И ПОД ВОДОМ РЕПУБЛИЧКЕ УПРАВЕ ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У САРАДЊИ СА ТИМОМ АFAD-а УКЉУЧЕН У ПОТРАГУ ЗА НЕСТАЛИМ ТУРСКИМ ДРЖАВЉАНИМА

Припадници Тима за спасавање на води и под водом Републичке управе цивилне заштите Републике Српске, укључени су у потрагу за несталим турским држављанима од дана 28.12.2022. године.

Министарство безбједности БиХ, упутило је информацију Републичкој управи цивилне заштите Републике Српске да је дана 21.12.2022. године, код мјеста Свилај на ријеци Сави, дошло до утапања пет држављана Републике Турске, те да ће у наредним данима тим АFAD-а из Републике Турске бити укључен у потрагу.

Након одржаног заједничког оперативног састанка на којем су присуствовали представници Републичке управе цивилне заштите Републике Српске, представници АFAD-а, представници Министарства безбједности БиХ, Равнатељства цивилне заштите Републике Хрватске и представници полицијских агенција у БиХ, договорено је да ће у наредним данима Републичка управа цивилне заштите Републике Српске и Федерална управа цивилне заштите, те остале полицијске агенције у БиХ пружити помоћ припадницима тима АFAD-а. Такође, Равнатељство цивилне заштите Републике Хрватске вршиће потрагу у сарадњи са Хрватском горском службом спасавања на дијелу ријеке Саве код мјеста Свилај.

Тим за спасавање на води и под водим Републичке управе цивилне заштите Републике Српске у наредном данима радиће на дијелу ријеке Саве који припада Републици Српској, те све активности на ријеци Сави које буду извођене биће спроведене у складу са оперативним поступањем Тима за спасавање на води и под водом Републичке управе цивилне заштите Републике Српске.