ФИНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА WACOM ПРОЈЕКТА

Данас се одржава Финална конференција WACOM пројекта у Сарајеву. Конференцију је званично отворио домаћин и организатор испред Републичке управе цивилне заштите Републике Српске, в.д. директора Милан Новитовић, који се у поздравном говору осврнуо још једном на важност сарадње Републичке управе цивилне заштите на оваквим и сличним пројектима због битних карактеристика као што су: превентивно дјеловање, рано упозоравање и брзи одговори на катастрофе.


WACOM пројекат је такође дао смјернице за јачање капацитета и координацију, те за развој прекограничне сарадње и размјену података свих институција и служби унутар заштите и спасавања у 4 државе ( Република Словенија, Република Србија, Хрватска и Босна и Херцеговина). Такође, оно што је неизоставно у кризним ситуацијама, са аспекта заштите и спасавања, јесте битност познавања личних контаката и лица, разних институција, што WACOM пројекат свакако остварује.
Испред Републичке управе цивилне заштите Републике Српске, завршној конференцији присуствовали су, поред Н.Е. амбасадора Словеније у Сарајеву, Мр. Дамијан Седар и велики број представника институација од значаја, ресорних Министарства из области водног управљања, ријечне пловидбе, цивилне заштите, као и многа друга јавна предузећа, компаније, НВО и други привредни субјекти.


Финална конференција WACOM пројекта ће се одржавати током 15. и 16. новембра 2022. године.