ПОКАЗНА ВЈЕЖБА ВИШЕНАМЈЕНСКИХ ТЕРЕНСКИХ ЈЕДИНИЦА “БАЊА ЛУКА 2022”

Дана 22.10.2022 године, у Бања Луци успјешно је завршена показна вјежба вишенамјенских теренских јединица “Бања Лука 2022”.

Републичка управа цивилне заштите Републике Српске на позив Црвеног крста Републике Српске учествовала је у вјежби са Тимом за спасавање и трагање из рушевина (УСАР тим) и мединицинским тимом.

Вјежба је реализована према елаборату вјежбе и сценарију замишљеног земљотреса, одобреном од стране Републичке управе цивилне заштите Републике Српске.

Вјежба вишенамјенских јединица показала је јединство субјеката система заштите и спасавања и учешће релевантних институција Републике Српске у случају одговора на земљотрес и пружања прве помоћи. Вјежба је отворена обраћањем генералног секретара Црвеног крста Републике Српске, представника Министарства здравља и социјалне заштите и помоћника директора за деминирање Републичке управе цивилне заштите Републике Српске.

Осим припадника Републичке управе цивилне заштите Републике Српске и Црвеног крста Републике Српске у вјежби су учествовали припадници Територијално ватрогасно-спасилачке јединице Бања Лука и Дом здравља Бања Лука.