COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 23. 9.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 84 лабораторијскa узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 17 лица, од којих је петоро млађе, шесторо средње и шесторо старије животне доби. Ради се о осморо лица мушког и деветоро женског полa.


Према мјесту пребивалишта, деветоро лица је из Бања Луке, троје из Бијељине, по двоје из Котор Вароши и Приједора, те једно из Лакташа.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај. Ради се о мушкарцу, старије животне доби, из Бања Луке.

До сада је у Републици Српској потврђенаo 118939 случajева вируса корона, а преминулo је 6535 лицa, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 441432 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 100, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 58, а у осталим болницама 42. На респиратору је петоро лица (у Универзитетском клиничком центру Републике Српске). 

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.