COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 22. 9.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 179 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 41 лица, од којих је 6 млађе, 20 средње и 15 старије животне доби. Ради се о шеснаесторо лица мушког и двадесет петоро женског лица.


Према мјесту пребивалишта, осамнаесторо лица је из Бања Луке, по петоро из Фоче и Лакташа, троје из Бијељине, по двоје из Новог Горажда и Челинца, те по једно из Вишеграда, Зворника, Источног Новог Сарајева, Кнежева и Требиња.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске није пријављен ниједан смртни случај.

До сада су у Републици Српској потврђена 118922 случajа вируса корона, а преминуло је 6534 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 441348 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 108, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 66, а у осталим болницама 42. На респиратору је петоро лица (Универзитетско клинички центар Републике Српске).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.