COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 21. 9.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 138 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 35 лица, од којих је 9 млађе, 8 средње и 18 старије животне доби. Ради се о четрнаесторо лица мушког и двадесет једном женског пола.


Према мјесту пребивалишта, десеторо лица је из Бања Луке, по седморо из Бијељине и Добоја, по двоје из Дервенте, Зворника и Угљевика, те по једно из Брода, Кнежева, Мркоњић Града, Теслића и Шамца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај. Ради се о мушкарцу средње животне доби из Кнежева.

До сада је у Републици Српској потврђен 118881 случaj вируса корона, а преминуло је 6534 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 441169 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 99, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 56, а у осталим болницама 43. На респиратору је четворо лица (Универзитетско клинички центар Републике Српске).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.