COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 20. 9.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 124 лабораторијскa узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 23 лица, од којих је 5 млађе, 12 средње и 6 старије животне доби. Ради се о дванаесторо лица мушког и једанаесторо женског пола.


Према мјесту пребивалишта, десеторо лица је из Бања Луке, осморо из Бијељине, по двоје из Српца, те по једно из Зворника, Крупе на Уни и Прњавора.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су два смртна случаја. Ради се о мушкарцима старије животне доби из Шамца и Бања Луке.

До сада је у Републици Српској потврђено 118846 случajева вируса корона, а преминуло је 6533 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 441031 лице.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 109, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 58, а у осталим болницама 51. На респиратору је петоро лица (Универзитетско клинички центар Републике Српске).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.