COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 16. 9.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 102 лабораторијскa узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 33 лица, од којих је 7 млађе, 15 средње и 11 старије животне доби. Ради се о тринаесторо лица мушког и двадесеторо женског пола.


Према мјесту пребивалишта, осамнаесторо лица је из Бања Луке, осморо из Бијељине, те по једно из Братунца, Зворника, Козарске Дубице, Лакташа, Мркоњић Града, Приједора и Рибника.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су два смртна случаја. Ради се о мушкарцима средње и старије животне доби из Теслића и Петрова.

До сада је у Републици Српској потврђено 118767 случajева вируса корона, а преминуло је 6529 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 440641 лице.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 88, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 39, а у осталим болницама 49. На респиратору је једно лице (Универзитетско клинички центар Републике Српске).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.