COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 15. 9.2022. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 128 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 30 lica, od kojih je 3 mlađe, 14 srednje i 13 starije životne dobi. Radi se o jedanaestoro lica muškog i devetnaestoro ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, trinaestoro lica je iz Banja Luke, četvoro iz Bijeljine, te po jedno iz Bratunca, Gradiške, Zvornika, Istočnog Novog Sarajeva, Kotor Varoši, Laktaša, Pala, Prijedora, Prnjavora, Ribnika, Stanara, Šamca i Šekovića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja. Radi se o muškarcima starije životne dobi iz Prnjavora i Banja Luke.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 118734 slučaja virusa korona, a preminulo je 6527 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 440539 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 91, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 42, a u ostalim bolnicama 49. Na respiratoru je šestoro lica, četvoro u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i dvoje u OB u Doboju.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.