COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 15. 9.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 128 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 30 лица, од којих је 3 млађе, 14 средње и 13 старије животне доби. Ради се о једанаесторо лица мушког и деветнаесторо женског пола.


Према мјесту пребивалишта, тринаесторо лица је из Бања Луке, четворо из Бијељине, те по једно из Братунца, Градишке, Зворника, Источног Новог Сарајева, Котор Вароши, Лакташа, Пала, Приједора, Прњавора, Рибника, Станара, Шамца и Шековића.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су два смртна случаја. Ради се о мушкарцима старије животне доби из Прњавора и Бања Луке.

До сада су у Републици Српској потврђена 118734 случajа вируса корона, а преминуло је 6527 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 440539 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 91, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 42, а у осталим болницама 49. На респиратору је шесторо лица, четворо у Универзитетском клиничком центру Републике Српске и двоје у ОБ у Добоју.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.