COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 14. 9.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 158 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 55 лица, од којих је 8 млађе, 27 средње и 20 старије животне доби. Ради се о двадесет троје лица мушког и тридесет двоје женског пола.


Према мјесту пребивалишта, двадесет једно лице је из Бања Луке, десеторо из Бијељине, седморо из Фоче, четворо из Добоја, по двоје из Вишеграда, Источне Илиџе и Прњавора, те по једно из Зворника, Пала, Приједора, Сокоца, Српца, Шековића и Шипова.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај. Ради се о мушкарцу старије животне доби из Прњавора.

До сада су у Републици Српској потврђена 118704 случajа вируса корона, а преминуло је 6525 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 440411 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 95, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 46, а у осталим болницама 49. На респиратору је троје лица (Универзитетски клинички центар Републике Српске).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.