COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 12. 9.2022. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja tri dana, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 300 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 86 lica. Radi se o trideset osmoro lica muškog i četrdeset osmoro ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, 9. 9.2022. godine, prijavljeno je trinaestoro lica iz Banja Luke, osmoro iz Bijeljine, šestoro iz Trebinja, četvoro iz Foče, po dvoje iz Broda, Doboja, Kneževa, Čelinca i Šamca, te po jedno iz Bratunca, Dervente, Kotor Varoši, Laktaša, Mrkonjić Grada, Nevesinja, Prnjavora, Ribnika, Rudog, Sokoca, Teslića i Šipova.

10. i 11. 9.2022. godine prijavljeno je četrnaestoro lica iz Banja Luke, po troje iz Bratunca i Šekovića, po dvoje iz Bijeljine i Laktaša, te po jedno iz Gradiške, Zvornika, Mrkonjić Grada, Prijedora, Prnjavora, Ribnika, Teslića, Čelinca i Šipova.

Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske 11. 9.2022. godine prijavljeno je pet smrtnih slučajeva. Radi se o muškarcima, srednje i starije životne dobi, iz Banja Luke, Prijedora, Mrkonjić Grada, Sokoca i Trnova.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 118580 slučajeva virusa korona, a preminulo je 6522 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 440074 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 105, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 58, a u ostalim bolnicama 47. Na respiratoru je petoro lica (UKC Republike Srpske).

Detaljnije za 9. 9.2022. godine pročitajte ovdje.

Detaljnije za 10. i 11. 9.2022. godine pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.