COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 12. 9.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa три дана, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 300 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 86 лица. Ради се о тридесет осморо лица мушког и четрдесет осморо женског пола.


Према мјесту пребивалишта, 9. 9.2022. године, пријављено је тринаесторо лица из Бања Луке, осморо из Бијељине, шесторо из Требиња, четворо из Фоче, по двоје из Брода, Добоја, Кнежева, Челинца и Шамца, те по једно из Братунца, Дервенте, Котор Вароши, Лакташа, Мркоњић Града, Невесиња, Прњавора, Рибника, Рудог, Сокоца, Теслића и Шипова.

10. и 11. 9.2022. године пријављено је четрнаесторо лица из Бања Луке, по троје из Братунца и Шековића, по двоје из Бијељине и Лакташа, те по једно из Градишке, Зворника, Мркоњић Града, Приједора, Прњавора, Рибника, Теслића, Челинца и Шипова.

Институту за јавно здравство Републике Српске 11. 9.2022. године пријављено је пет смртних случајева. Ради се о мушкарцима, средње и старије животне доби, из Бања Луке, Приједора, Мркоњић Града, Сокоца и Трнова.

До сада је у Републици Српској потврђено 118580 случајева вируса корона, а преминуло је 6522 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 440074 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 105, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 58, а у осталим болницама 47. На респиратору је петоро лица (УКЦ Републике Српске).

Детаљније за 9. 9.2022. године прочитајте овдје.

Детаљније за 10. и 11. 9.2022. године прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.