COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 9. 9.2022. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 115 laboratorijskih uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 45 lica, od kojih je 10 mlađe, 16 srednje i 19 starije životne dobi. Radi se o sedamnaestoro lica muškog i dvadeset osmoro ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, dvadeset četvoro lica je iz Banja Luke, osmoro iz Bijeljine, troje iz Zvornika, po dvoje iz Bratunca, Srpca i Šekovića, te po jedno iz Doboja, Mrkonjić Grada, Čelinca i Šamca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj. Radi se o muškarcu starije životne dobi iz Dervente.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 118494 slučaja virusa korona, a preminulo je 6517 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 439774 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 90, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 48, a u ostalim bolnicama 42. Na respiratoru je šestoro lica, petoro u Univerzitetskom kliničkom centaru Republike Srpske i jedno u OB u Doboju.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.