COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 9. 9.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 115 лабораторијских узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 45 лица, од којих је 10 млађе, 16 средње и 19 старије животне доби. Ради се о седамнаесторо лица мушког и двадесет осморо женског пола.


Према мјесту пребивалишта, двадесет четворо лица је из Бања Луке, осморо из Бијељине, троје из Зворника, по двоје из Братунца, Српца и Шековића, те по једно из Добоја, Мркоњић Града, Челинца и Шамца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај. Ради се о мушкарцу старије животне доби из Дервенте.

До сада су у Републици Српској потврђена 118494 случajа вируса корона, а преминуло је 6517 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 439774 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 90, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 48, а у осталим болницама 42. На респиратору је шесторо лица, петоро у Универзитетском клиничком центару Републике Српске и једно у ОБ у Добоју.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.