COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 23. 6.2022. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 108 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod dvadesetoro lica, od kojih je četvoro mlađe, sedmoro srednje i devetoro starije životne dobi. Radi se o jedanaestoro lica muškog i devetoro ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, osmoro lica je iz Višegrada, sedmoro iz Banja Luke, po dvoje iz Bijeljine i Prijedora, te jedno iz Kneževa.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj. Radi se o ženi, starije životne dobi iz Banja Luke.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 112391 slučaj virusa korona, a preminulo je 6380 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 426115 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 23, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 7, a u ostalim bolnicama 16. Na respiratoru je jedno lice (UKC Republike Srpske).

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.