COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 23. 6.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 108 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код двадесеторо лица, од којих је четворо млађе, седморо средње и деветоро старије животне доби. Ради се о једанаесторо лица мушког и деветоро женског пола.


Према мјесту пребивалишта, осморо лица је из Вишеграда, седморо из Бања Луке, по двоје из Бијељине и Приједора, те једно из Кнежева.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај. Ради се о жени, старије животне доби из Бања Луке.

До сада је у Републици Српској потврђен 112391 случaj вируса корона, а преминулo је 6380 лицa, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 426115 лицa.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 23, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 7, а у осталим болницама 16. На респиратору је једно лице (УКЦ Републике Српске).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.