COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 22. 6.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 66 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код десеторо лица, од којих је двоје млађе, четворо средње и четворо старије животне доби. Ради се о двоје лица мушког и осморо женског пола.


Према мјесту пребивалишта, шесторо лица је из Бања Луке, двоје из Бијељине, те по једно из Лакташа и Приједора.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен je један смртни случај. Ради се о мушкарцу, старије животне доби, из Мркоњић Града.

До сада је у Републици Српској потврђен 112371 случaj вируса корона, а преминулo је 6379 лицa, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 426007 лицa.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 20, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 7, а у осталим болницама 13. На респиратору је двоје лица (УКЦ Републике Српске).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.