COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 21. 6.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 88 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код десеторо лица, од којих је једно млађе, шесторо средње и троје старије животне доби. Ради се о петоро лица мушког и петоро женског пола.


Према мјесту пребивалишта, шесторо лица је из Бања Луке, троје из Лакташа и једно из Прњавора.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске није пријављен ниједан смртни случај.

До сада је у Републици Српској потврђен 112361 случaj вируса корона, а преминулo је 6378 лицa, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 425941 лице.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 16, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 7, а у осталим болницама 9. На респиратору је једно лице (УКЦ Републике Српске).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.