ДИМАНД ЗАВРШНА КОНФЕРЕНЦИЈА У РУМУНИЈИ

Представници Републичке управе цивилне заштите су у посјети Румунији и учествују на завршној конференцији ДиМаНД пројекта, која се одржава у граду Одорхеиу Сецуиесц, од 15. до 17.јуна 2022. године. Догађај има за циљ да окупи кључне актере у области управљања катастрофама из Дунавског региона. Републичка управа цивилне заштите учествује као члан ЕУСДР ПА5 радне групе за управљање катастрофама заједно са члановима ДиМаНД пројекта и другим релевантним стручњацима за управљање катастрофама из региона.

Упоредо са завршним догађајем ДиМаНД-а, мађарски Црвени крст је првог дана догађаја одржао хуманитарни семинар и дискусију о даљем развоју и процесу хуманитарне помоћи који се односи на Украјину, као и о координацији таквих подухвата на локалном и нивоу ЕУ.

У току другог дана догађаја планирано је разговарати о наставаку пројекта, припреми и организацији међународне теренске вјежбе одговора на поплаве ПРОФОУНД, која ће се одржати крајем августа и почетком септембра 2022., а објединиће операције поплава у Дунавском региону.

Догађај је организован од стране: Добровољног ватрогасног удружења Харгхита, Ватрогасног удружења из Будимпеште и мађарског Црвеног крста.