12-ти ТЕХНИЧКИ САСТАНАК WACOM ПРОЈЕКТНИХ ПАРТНЕРА


У протекла три дана пројектни тим WACOM пројекта, испред Републичке управе цивилне заштите Републике Српске, је учествовао на редовном техничком састанку 12-том по реду, који се овај пут одржао у Љубљани.
У оквиру редовних активности, сумирања резултата ТТХ вјежби које се одржале у мају, у припреми је извођење других националних радионица. Да подсјетимо, прве су се реализовале у мају прошле године. Циљ радионица је да укључе што већи број институција, општина и компанија у радне дискусије. Својим ангажманом субјекти треба дају допринос у изради стратегија заштите и превентиве у мјерама реакције на инцидентне догађаје (загађење ријеке Саве и њених притока) и поплава у сливу ријеке Саве.
Овим путем позивамо представнике општина, институција, компанија и других организација и удружења из Републике Српске да се одазову на позиве за учешће на радионицама. На нашем сајту ће ускоро бити формиран линк за отворени позив путем кога ће заинтересовани представници моћи да се региструју за активно учешће. Друге националне радионице се планирају одржати у онлајн форми. Док ће се треће радионице,планиране за октобар 2022., одржати уживо.