COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 15. 6.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 79 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код шесторо лица, од којих је троје средње и троје старије животне доби. Ради се о троје лица мушког и троје женског пола.


Према мјесту пребивалишта, троје лица је из Бања Луке, двоје из Бијељине и једно из Источне Илиџе.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске није пријављен ниједан смртни случај.

До сада су у Републици Српској потврђена 112324 случajа вируса корона, а преминулo је 6377 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестиранo је 425566 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 21, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 9, а у осталим болницама 12. На респиратору је једно лице (у Универзитетском клиничком центру Републике Српске).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.